Duurzame zonnebrillen van gerecycled hout

Eindelijk, de zon laat zich weer wat vaker zien! Dit is erg goed voor ieders gemoedstoestand. Waar de felle zonnestralen wat minder goed voor zijn? Voor je ogen. Genoeg reden om te investeren in een hippe en duurzame zonnebril. Great for Men is achter de schermen druk bezig geweest en heeft speciaal voor jou een duurzame zonnebrillenlijn met acht zonnebrillen ontworpen. Al deze zonnebrillen zijn gemaakt van duurzaam hout. Zo kun jij niet alleen een lange tijd verantwoord genieten van een hip montuur, maar geef je ook goede zorgen aan jouw ogen.

 

Zonnebrillen van gerecycled hout met gepolariseerde glazen

Alle duurzame zonnebrillen gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zijn voorzien van gepolariseerde glazen. Hoe tof is dat! Maar wist je, dat gepolariseerde glazen meer voordelen met zich meebrengen? Gepolariseerde glazen zorgen ervoor dat alleen de verticale lichtstralen worden doorgelaten. Door de horizontale lichtgolven te absorberen, verdwijnt vervelende schittering en krijgen je ogen meer rust. Je hebt geen last meer van lichtschitteringen van een nat wegdek en tijdens wintersport wordt veel van de vervelende reflectie weggenomen. Ook zorgen polariserende glazen ervoor dat contrasten en kleuren beter worden waargenomen.

Zonnebrillen gemaakt van gerecycled skateboardhout

Bij het ontwerpen en produceren van de duurzame zonnebrillenlijn, is rekening gehouden met moderne en milieuvriendelijke materialen. Drie van de acht zonnebrillen zijn gemaakt van gerecycled skateboardhout. Het hout waar de skateboards in eerste instantie van zijn gemaakt, komt alleen uit bossen die voldoen aan de FSC-standaard. Dit houdt in dat dit bos eerlijk beheerd wordt en dat het leefgebied van onder andere planten en dieren beschermd wordt. Van de gebruikte skateboards zijn vervolgens ontzettend hippe en duurzame zonnebrillen gemaakt. De Great for Men zonnebrillen gemaakt van gerecycled skateboardhout zijn te verkrijgen in drie verschillende kleuren: groen, blauw en bruin.

    

Milieuvriendelijke zonnebrillen van ebbenhout, esdoornhout en walnotenhout

Naast skateboardhout, zijn drie modellen uit de duurzame zonnebrillenlijn gemaakt van ander gerecycled hout. Zo zijn de duurzame houtsoorten ebbenhout, walnotenhout en esdoornhout gebruikt. Waarom het duurzaam hout is? Het gerecyclede hout dat gebruikt is gaat lang mee, is niet of weinig onderhevig aan bederf of slijtage en het is niet belastend voor het milieu. Er zijn drie modellen van Great For Men verkrijgbaar. Zo is één exemplaar volledig vervaardigd uit ebbenhout, één uit esdoorn- en walnotenhout en de derde variant uit zowel esdoorn- als ebbenhout.

Zonnebrillen gemaakt van metaal en ebbenhout

Wil je een duurzame zonnebril aanschaffen die niet alleen is gemaakt van gerecycled hout? Dan hebben we ook twee modellen die bestaan uit een metalen frame en ebbenhout. Deze twee duurzame zonnebrillen zijn ietwat subtieler dan de zonnebrillen die volledig van hout zijn gemaakt. Doordat de zonnebrillen zijn voorzien van een metalen frame, was het mogelijk om hier brilvleugeltjes in te verwerken. Daardoor is de bril goed af te stellen en zal deze als gegoten zitten.

 

Duurzaam ondernemen

Great for Men staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn een vooruitstrevend bedrijf waarbij wij zoveel mogelijk de bedrijfsstructuur hebben ingericht volgens het principe maatschappelijk verantwoord en dus duurzaam ondernemen. Wij vinden het erg belangrijk dat we verantwoordelijkheid nemen in deze huidige consumptiemaatschappij. Duurzaam ondernemen betekent rekening houden met diverse punten. Zo ook het gebruik van duurzame materialen. Onze producten, waaronder de nieuwe zonnebrillenlijn, zijn zoveel mogelijk van natuurlijke materialen gemaakt. Daarnaast worden er geen chemische toevoegingen gedaan en leveren wij een bijdrage aan een veilige én gezonde leefomgeving voor nu en in de toekomst. Zowel voor de mensen, als de dieren en de natuur.

Koop een duurzame zonnebril en wij planten een boom via Trees for All!
Hoe wij bijdragen aan een veilige en gezonde leefomgeving? Door duurzaam ondernemen en het steunen van een goed maatschappelijk doel. Koop jij een duurzame zonnebril gemaakt van gerecycled hout? Dan laten wij een boom planten via Trees for All! Je hebt dus niet alleen jarenlang plezier van een gave en duurzame zonnebril, ook stop je met jouw aankoop wereldwijde ontbossing en zorg je er zelfs voor dat er bos bijkomt! Een win-win situatie voor iedereen, nietwaar?

Created and written by @hettekstveld